Športno društvo Kog

sdKog-13Športno društvo Kog je nastalo na pobudo mlajše generacije in je uradno začelo delovati v letu 2000. Prvi predsednik je bil Miha Ploh, kateri je verjetno imel najtežje delo predsednika do sedaj. Nasledil ga je Tonček Luskovič za njim še Sašo Kersnik. Sedaj preceduje Sandi Žganec.
sdKog-8Na začetku je v ŠD prevladal predvsem nogomet, ki še je vedno glavna disciplina našega Koga. Udeležujemo se zimskih lig ter enako letnih nogometnih lig v katerih se lahko pohvalimo z kar nekaj zavidanja vrednih rezultatov. Ker pa je v ŠD vse več aktivnih članov, smo leta 2011 zgradili brunarico, katera nam je bila več kot potrebna. V letu 2012 smo brunarico v celoti dokončali, tako zunanjost kot notranjost. Leto 2012 je bilo zelo aktivno saj smo poskrbeli za novo aktivnost in sicer odbojko na mivki, ki služi za razna druženja.

sdKog-5Naše ŠD se lahko pohvali, organizator večjih prireditev (turnirji v nogometu, kolesarjenje, vinogradniške igre), ter nudi pomoč turističnemu društvu pri organizaciji njihovih dogodkov. Naša najnovejša pridobitev je igrišče za košarko, tako da se sedaj na Kogu zbira še bolj mešana populacija.
Ponosni smo, ker smo vse to naredili oziroma ustvarili v lastni režiji. Bila je potrebna le dobra volja posameznikov, ki jim Kog kot kraj nekaj pomeni. Ne mislimo se ustaviti saj nas krepi volja, da vse to delamo za dobro generacij, katere prihajajo za nami.

sdKog-9
Ker želimo da naš športni objekt živi smo se odločili da celotni objekt dajemo tudi za posojo za razne piknike, srečanja, druženja …

Lep športni pozdrav