FOLKLORNA SKUPINA KOG

Pravijo, da ples združuje ljudi. Tega se zavedajo kogovski upokojenci, ki imajo svojo folklorno skupino Cimer, kjer vedno znova dokazujejo kdo drži pokonci naš mali Kog. 24. Marca 2014, pa se je Cimerju pridružila folklorna skupina Kog, ki je precej bolj mešano sestavljena kot Cimer. V folklorni skupini Kog se najdejo najiskrivejši mladi in najelegantnejši starejši pari kogovske srednje generacije. Vlogo vrhunske plesne učiteljice je prevzela gospa Anica Pevec, ki jo vedno znova opominjamo, da jo imamo radi, tudi kadar nas okara, ko naredimo kak napačen korak.

V današnjem vse prehitrem ritmu življenja nam uspe najti trenutke, ko se zberemo v dvorani krajevne skupnosti, pridemo na tekoče s tedenskimi novicami na Kogu, spijemo špricar ali dva, nato pa se posvetimo plesu. Kot sami radi rečemo, za sprostitev in druženje. In res je tako. Čeprav je bil prvoten namen ustanovitve folklorne skupine Kog, da bi plesali zase, za svojo dušo, je naš namen kmalu presegla ideja o širjenju naše energije med sokrajane, da svoje veselje nad plesom in druženjem delimo z vami. Svoje plesne postavitve in slike pripravljamo za razne prireditve, ki se dogajajo na Kogu, pa tudi v bližnji in daljni okolici, na pomoč pa z velikim veseljem priskočimo tudi upokojenski folklorni skupini.

Ne samo s plesom, tudi s petjem se lahko pohvalimo. Vsako večjo plesno postavitev namreč spremlja kakšna slovenska ljudska pesem, za katero je, brez pretiravanja, potrebno kar nekaj dodatnih uric vaje. A na koncu pride vedno isti rezultat: pesem in ples z dušo in srcem.

Friedrich Nietzsche je dejal, da je izgubljen dan, ko nisi niti enkrat zaplesal.