Prvi, a ne zadnji folklorni večer, FOLKLORNE SKUPINE KOG

 Folklorna skupina Kog, ki deluje kot sekcija Turističnega in kulturnega društva Kog, je 16. 4. 2016 pripravila prvi samostojni folklorni večer »Od začetka do …« z gosti. Folklorna skupina, ki deluje pod mentorstvom gospe Anice Pevec je začela delovati marca 2014 in imela svoj prvi nastop na 20.letnici Turističnega in kulturnega društva Kog. Pravijo, da so začeli plesati zase, za svojo dušo in za druženje. Njihov namen je kmalu presegla ideja o širjenju njihove energije med sokrajane, da svoje veselje nad plesom in druženjem delijo z ostalimi.

Na folklornem večeru so se predstavili z kar štirimi plesnimi postavitvami. Vsaka zase je imela svojo zgodbo in svoj pevski dodatek. Folklorno skupino na harmoniki spremlja Patrik Žganec, na violini pa Urška Veber.

Na folklornem večeru, katerega sta povezovala Luka Štampar in Anja Bogdan so se gostiteljem pridružili še gostje. Folklorna skupina Sovodenj iz Gorenje Vasi, folklorni skupini Metla in Podkev iz Miklavža, folklorna skupina Obrež, folklorna skupina šole in vrtca Kog, tamburaši iz Miklavža, Miklavški oktet in folklorna skupina “Cimer” Kog.

Predsednica sekcije folklorne skupine Kog, Mateja Prapotnik, se je na koncu zahvalila vsem gostom z mentorji in polno telovadnico obiskovalcev pozvala na čimprejšnje ponovno snidenje.

« of 3 »